Eerste collegiale opvang binnen 24 uur kan cruciaal zijn.

Intercollegiale opvang

Bied eerste opvang

Incidenten op de werkvloer zoals een bedrijfsongeval, agressie of een ernstige bedreiging kunnen veel impact hebben op een werknemer. Het is dan belangrijk om steun te ervaren van naaste collega’s. Collega’s zijn vaak als eerste ter plaatse en spelen daarom een belangrijke rol in de eerste opvang. Als collega’s goed getraind zijn kunnen zij elkaar behulpzaam zijn in de verwerking van de gebeurtenis.

Resultaat voor de medewerker

  • Kan collega’s eerste opvang bieden en ondersteunen na een ingrijpende gebeurtenis.
  • Weet welke zaken wel en welke juist niet besproken en geregeld kunnen worden na een incident.
  • Heeft meer kennis en inzicht in trauma en de verwerking hiervan.

Programma

De training is erop gericht medewerkers de juiste middelen te geven om collega’s na een ingrijpende gebeurtenis zo goed mogelijk te ondersteunen. We bespreken begrippen als schokkend, trauma en posttraumatische stress: wat is het, hoe wordt het herkend, hoe wordt een schokkende ervaring besproken? Ook leggen we de do’s en don’ts uit van een eerste gesprek of directe opvang. Onze ervaren trainers komen zelf uit het werkveld. Praktijkvoorbeelden staan centraal, wat de training herkenbaar en effectief maakt. We oefenen met een trainingsacteur, waardoor de deelnemers de vaardigheden in praktijksimulaties zo realistisch mogelijk trainen. Deze werkwijze heeft het hoogste leerrendement voor de toepassing en borging van het geleerde in de praktijk.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.